Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 7 van 14 gevonden artikelen
 
 
  Estimating carcass composition in the duck (Anas platyrhynchos)
 
 
Titel: Estimating carcass composition in the duck (Anas platyrhynchos)
Auteur: Clayton, G. A.
Foxton, R. N.
Nott, H.
Powell, J. C.
Verschenen in: British poultry science
Paginering: Jaargang 15 (1974) nr. 2 pagina's 153-158
Jaar: 1974-03
Inhoud: The percentage contents of fat, protein and mineral in eviscerated carcasses were determined at market age for a range of commercial table ducks. For fat determination the Soxhlet procedure using chloroform and freeze-dried, powdered samples appeared to be more effective than petroleum-ether extraction of wet material. The former procedure extracted approximately 7% more fat from carcasses containing 30 % fat. Percentage body water (W) was determined with a reproducibility of 0.99 and found to correlate closely with fat percentage (F) (r = -0.98): [image omitted] Correlations between economically important traits and carcass composition indicate that simple selection programmes based on the former will bring about undesirable correlated responses in the latter.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 7 van 14 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland