Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 6 van 14 gevonden artikelen
 
 
  Influence of packaging materials on quality of fresh poultry
 
 
Titel: Influence of packaging materials on quality of fresh poultry
Auteur: Debevere, J. M.
Voets, J. P.
Verschenen in: British poultry science
Paginering: Jaargang 14 (1973) nr. 1 pagina's 17-22
Jaar: 1973-01
Inhoud: The deterioration of prepacked poultry in relation to the oxygen permeability of the packing film was studied. Bacterial growth at 4°C was inhibited by using a shrinkable polyvinylchloride film with a permeability to oxygen of approximately 500 ml/m2 24 h 1 atm but was little affected when a stretchable polyvinylchloride film with a permeability of approximately 3500 ml/m2 24 h 1 atm was used. An advanced spoilage flora was observed with an unstretched and unshrunk polyethylene film 100 μm thick and with an oxygen permeability of about 500 ml/m2 24 h 1 atm. In this case the bacterial growth proceeded at the same rate as in unpacked chickens. The formation of ammonia was completely inhibited by using stretchable or shrinkable polyvinylchloride film. However, in contrast the formation of ammonia was only slightly inhibited when polyethylene film was used.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 6 van 14 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland