Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 6 van 19 gevonden artikelen
 
 
  Effect of dietary fat on mineral retention in the chick
 
 
Titel: Effect of dietary fat on mineral retention in the chick
Auteur: Whitehead, C. C.
Dewar, W. A.
Downie, J. N.
Verschenen in: British poultry science
Paginering: Jaargang 12 (1971) nr. 2 pagina's 249-254
Jaar: 1971-04
Inhoud: Chicks were fed seven experimental diets to determine whether the level or type of dietary fat affected the retention of calcium, iron, magnesium or zinc. It was found that the presence of any type of fat at or above the 5 per cent level decreased the retention of all four. Retention decreased with increasing dietary fat concentration and increased with increasing absorbability of the fat. For fats of similar absorbabilities, minerals were more poorly retained when the fat was present as free fatty acid. Lowest mineral retention occurred with poorly absorbed free fatty acid.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 6 van 19 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland