Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 2 van 14 gevonden artikelen
 
 
  Chemical and organoleptic changes in poultry meat resulting from the growth of psychrophylic spoilage bacteria at 1°C
 
 
Titel: Chemical and organoleptic changes in poultry meat resulting from the growth of psychrophylic spoilage bacteria at 1°C
Auteur: Grey, T. C.
Lea, C. H.
Verschenen in: British poultry science
Paginering: Jaargang 10 (1969) nr. 4 pagina's 303-309
Jaar: 1969-10
Inhoud: Changes in the volatile constituents of raw chicken muscle resulting from aseptic autolysis and from the growth of micro-organisms in pure culture at 1° C have been studied. Of 37 gas chromatographic peaks measured, 30 were tentatively identified and 14 confirmed by mass spectra. Ethanol was by far the largest individual component, accounting for 70-90 per cent of the total chromatogram area. Pigmented Pseudomonas and Pseudomonas putrefaciens both produced small and inconsistent changes, which were usually less than those resulting from autolysis. Small amounts of dimethyl sulphide resulted from the growth of Pseudomonas putrefaciens.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 2 van 14 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland