Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 2 van 6 gevonden artikelen
 
 
  ALTERNATIVES TO ANTIBIOTIC USE: PROBIOTICS FOR THE GUT
 
 
Titel: ALTERNATIVES TO ANTIBIOTIC USE: PROBIOTICS FOR THE GUT
Auteur: Reid, Gregor
Friendship, Robert
Verschenen in: Animal biotechnology
Paginering: Jaargang 13 (2002) nr. 1 pagina's 97-112
Jaar: 2002
Inhoud: Developed countries are not immune from serious food-borne diseases, and the source is often the intestine of cattle, sheep and poultry livestock. Outbreaks of Escherichia coli 0157, most recently killing people in Ontario, and of salmonella and shigella food poisoning especially during summer months, remind us of the seriousness of the problem. Thus, there is renewed interest in alternative approaches to antibiotics to control bacterial diseases, both in humans and veterinary medicine.3-4[3], [4]] Consumers are believed to be concerned not only about bacterial pathogens being in meat, but also that residues of antibiotics may also be present. The trend to “natural” farming without exposure to chemicals, pesticides and herbicides could be one reason for increased interest in probiotics for livestock farming.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 2 van 6 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland