Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 9 van 26 gevonden artikelen
 
 
  Food risk perceptions by different consumer groups in Germany
 
 
Titel: Food risk perceptions by different consumer groups in Germany
Auteur: Roosen, Jutta
Thiele, Silke
Hansen, Kristin
Verschenen in: Acta agriculturae Scandinavica. Section C, Food economics
Paginering: Jaargang 2 (2005) nr. 1 pagina's 13-26
Jaar: 2005-04
Inhoud: This paper presents an analysis of the changing food risk perceptions of German consumers over the period 1992 to 2002. We analyse the respondents' general risk attitudes and their specific perceptions of food risks. Using cluster analysis we generate a typology of four consumer types. One group is worried about natural food risks, the second does not worry about any types of food risks, the third is concerned about technical food risks and the fourth is concerned about all food risks. A multinomial logit analysis identifies factors that describe the classification of households in this grouping. General risk attitudes and knowledge about food risk are significant variables in the explanation.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 9 van 26 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland