Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 2 van 12 gevonden artikelen
 
 
  Development of Cold Tolerance in White Clover (Trifolium repens L.) in Relation to Carbohydrate and Free Amino Acid Content
 
 
Titel: Development of Cold Tolerance in White Clover (Trifolium repens L.) in Relation to Carbohydrate and Free Amino Acid Content
Auteur: Røsnes, Kirsti
Junttila, Olavi
Ernstsen, Arild
Sandli, Nina
Verschenen in: Acta agriculturae Scandinavica. Section B, Soil and plant science
Paginering: Jaargang 43 (1993) nr. 3 pagina's 151-155
Jaar: 1993-09-01
Inhoud: Development of cold tolerance in white clover (Trifolium repens L.) genotypes originating from various parts of Norway and grown outdoors at Tromso, latitude 69°39'N, has been studied. Stolon samples for an artificial freezing test and for chemical analysis were collected three times during the autumn. Generally, the most northern genotypes were more cold tolerant than the southern ones. Cold tolerance increased significantly from September to November in all genotypes. Content of dry matter, soluble carbohydrates, sucrose and proline in stolons increased during the hardening process. These changes were similar in both northern and southern genotypes of white clover.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 2 van 12 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland