Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 8 van 10 gevonden artikelen
 
 
  Nutritive Value of Four Soybean Products in Diets for Atlantic Salmon (Salmo salar, L.)
 
 
Titel: Nutritive Value of Four Soybean Products in Diets for Atlantic Salmon (Salmo salar, L.)
Auteur: Olli, Jan J.
Krogdahl, Åshild
Ingh, Ted S. G. A. M. van den
Brattås, Lars E.
Verschenen in: Acta agriculturae Scandinavica. Section A, Animal science
Paginering: Jaargang 44 (1994) nr. 1 pagina's 50-60
Jaar: 1994-02-01
Inhoud: Four processed soybean products were evaluated as protein sources for Atlantic salmon: solvent-extracted soybean meal (SBM44), dehulled and solvent-extracted soybean meal (SBM50), dehulled full-fat soybean meal (FFSBM) and soybean concentrate (SBC). The soybean products replaced high-quality fish meal at levels corresponding to 0, 14, 28, 42 and 56% soybean protein of total protein. Dietary inclusion of SBC, at the expense of fish meal, did not affect weight gain, carcass lipids, fecal excretion of nutrients or fecal dry matter content significantly. The nutritive value of the SBC protein appeared comparable to that of the fish meal. The three other soybean products impaired performance increasingly with increasing levels of inclusion, indicating lower nutritive value than for the fish meal. The favourable results seen with SBC indicated a great potential of soybean to become an important protein source for Atlantic salmon through improved processing.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 8 van 10 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland