Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 6 van 7 gevonden artikelen
 
 
  Nonlinear viscoelasticity of cheese
 
 
Titel: Nonlinear viscoelasticity of cheese
Auteur: Salman Tariq
A. Jeffrey Giacomin
Sundaram Gunasekaran
Verschenen in: Biorheology
Paginering: Jaargang 35 (2001) nr. 3 pagina's 171-191
Jaar: 2001-04-01
Inhoud: Cheese viscoelasticity is commonly measured using steady uniaxial compression, steady uniaxial extension, shear and compressive creep, and stress relaxation in shear and compression. Viscoelastic properties for many cheeses have also been studied using small amplitude oscillatory shear (SAOS). However, there is little on the measurement of nonlinear viscoelastic properties. The large deformation test usually conducted on cheese to study nonlinear viscoelasticity is uniaxial compression, but this test hardly departs from linear behavior. In this work, the nonlinear viscoelasticity of four cheese varieties was studied using large amplitude oscillatory shear (LAOS). A sliding plate rheometer incorporating a shear stress transducer was used. The data were evaluated using spectral analysis, and results are presented mainly in the form of shear stress versus shear rate loops.
Uitgever: IOS Press
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 6 van 7 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland