Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 44 van 103 gevonden artikelen
 
 
  Influence of Phenological Stages and Method of Distillation on Iranian Cultivated Bay Leaves Volatile Oil
 
 
Titel: Influence of Phenological Stages and Method of Distillation on Iranian Cultivated Bay Leaves Volatile Oil
Auteur: Gh. Amin
M.H. Salehi Sourmaghi
S. Jaafari
R. Hadjagaee
A. Yazdinezhad
Verschenen in: Pakistan journal of biological sciences
Paginering: Jaargang 10 (2007) nr. 17 pagina's 2895-2899
Jaar: 2007
Inhoud: Leaves of Bay (Laurus nobilis L.) were collected in different phonological stages and air-dried. Volatile oil of the leaves were obtained using hydro- and steam distillation and the chemical composition were analyzed by GC and GC/Mass and identified in comparison with authentic compounds. The yield of essential oil were 0.8 to 1.5 v/w% and the major compounds were; 1,8 Cineol, alpha-terpinyl acetate and Sabinene. Because of the interesting yield of the oil and presence of 1,8-Cineol as the major compounds, the bearing ripe fruit stage in the mid of September is the best time for harvesting the Bay leaves in Iran.
Uitgever: Asian Network for Scientific Information (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 44 van 103 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland
Toegankelijkheidsverklaring