Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 37 van 143 gevonden artikelen
 
 
  Determination of b-carotene concentration in orange and apple juice and in vitamin supplemented drinks
 
 
Titel: Determination of b-carotene concentration in orange and apple juice and in vitamin supplemented drinks
Auteur: Valentina Chiosa
Cristina Mandravel
J. C. S. Kleinjans
E. Moonen
Verschenen in: Analele Universitatii Bucuresti. Chimie
Paginering: Jaargang XIV (2005) nr. I-II pagina's 253-258
Jaar: 2005
Inhoud: Many natural antioxidants from fruit and vegetables are beneficial food components;they protect food from rancidity and have the potential of reducing oxidative damage in humans.In this study the values of β-carotene concentration in orange and apple juice and in vitaminsupplemented drinks were obtained by HPLC analysis, using methods with saponification andwithout saponification of samples. The amount of β-carotene in orange juice samples rangedfrom 0.053 - 0.069 μg/ ml; in apple juice: 0.014-0.023 μg/ ml and in vitamin supplementeddrinks: 0.13-0.19 μg/ ml. This method uses small volumes of solvent and mild saponificationconditions, it is rapid and convenient to use.
Uitgever: Ars Docendi Publishing House (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 37 van 143 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland