Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 35 van 61 gevonden artikelen
 
 
  Identification and Quantification of Major Carotenoids in Some Vegetables
 
 
Titel: Identification and Quantification of Major Carotenoids in Some Vegetables
Auteur: Jafar Muhammad EL-Qudah
Verschenen in: American journal of applied sciences
Paginering: Jaargang 6 (2009) nr. 3 pagina's 492-497
Jaar: 2009
Inhoud: An HPLC study of 6 raw vegetables (Okra, green beans, eggplant zucchini, carrot and tomato) most frequently consumed worldwide was carried out to determine their carotenoid composition. The samples were purchased from supermarket in the city of Boston, USA. Neoxanthin, violaxanthin and lutein were contained in all samples except tomato for neoxanthin, carrot and tomato for violaxanthin and carrot for lutein. β-carotene was contained in all samples while α-carotene was contained only in carrot. Lycopene was contained in okra, green beans and tomato. Carrot had α-carotene and β-carotene as principal carotenoids and lutein as minor component. Relatively high ratios (9-cis to all-trans β-carotene) of above 0.2 g/g were noted in green beans, eggplant and okra.
Uitgever: Science Publications (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 35 van 61 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland