Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 35 van 58 gevonden artikelen
 
 
  Optical Properties and Sugar Content Determination of Commercial Carbonated Drinks using Surface Plasmon Resonance
 
 
Titel: Optical Properties and Sugar Content Determination of Commercial Carbonated Drinks using Surface Plasmon Resonance
Auteur: W.Y.W. Yusmawati
H.P. Chuah
M.Y.W. Mahmood
Verschenen in: American journal of applied sciences
Paginering: Jaargang 4 (2007) nr. 1 pagina's 01-04
Jaar: 2007
Inhoud: In this study, an optical sensor based on Kretschmann SPR technique was used to detect thesugar content in commercial carbonated drinks. Three samples of carbonated drinks labeled as “Coke”,“100 Plus” and “F&N Orange” have been chosen for angle scan SPR measurements. All themeasurements were carried out at room temperature using He-Ne laser beam (632.8nm, 5mW) as alight source. The commercially available carbonated samples were diluted by adding distilled water toproduce solutions with different sugar content. The results show that the shift of resonance angle(DqSPP) increases linearly with the sugar content in which the detection limit and sensor sensitivitycould be quantified. Therefore, this technique could be used as optical sensor for detecting sugarcontent in carbonated soft drinks.
Uitgever: Science Publications (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 35 van 58 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland