Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 4 van 11 gevonden artikelen
 
 
  Improvement of protein and amino acid contents in seeds of food legumes. A case study in Phaseolus
 
 
Titel: Improvement of protein and amino acid contents in seeds of food legumes. A case study in Phaseolus
Auteur: Baudoin J.P.
Maquet A.
Verschenen in: Biotechnologie, agronomie, société et environnement
Paginering: Jaargang 3 (1999) nr. 4 pagina's 220-224
Jaar: 1999
Inhoud: Food legumes are considered as the major source of dietary proteins among the plant species. Protein and amino acid contents were evaluated in a wide sample of both wild and cultivated genotypes of Phaseolus species, with a view to investigate possibilities of genetic improvement in seed nutritional quality. Results indicate a variation in relation with taxa, biological status within species (such as in P. lunatus), ecological conditions, seed parts (testa, cotyledons and embryonic axis), and major protein groups. However, the sulphur containing amino acids remain a limiting factor, which could be better overcome by mixing food legumes with other plant species such as cereals.
Uitgever: University of Gembloux, Faculty of Agricultural Sciences
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 4 van 11 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland