Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 139 van 153 gevonden artikelen
 
 
  Survey of 2-ethylhexanoic acid in baby food
 
 
Titel: Survey of 2-ethylhexanoic acid in baby food
Auteur: Ezerskis, Z.
Pastorelli, S.
Contini, C.
Simoneau, C.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 24 (2007) nr. 7 pagina's 792-797
Jaar: 2007-07
Inhoud: A solid-phase microextraction method was developed and used to perform a survey of 2-ethylhexanoic acid (2-EHA) in 63 samples of baby food from 13 European Union countries, as well as from Norway and Switzerland. The levels of 2-EHA did not exceed 3.4 mg kg-1. The concentrations of 2-EHA in 53 samples (84%) were in the range between <0.1 and 0.5 mg kg-1. Ten samples showed the presence of the compound in the range between 0.5 and 3.4 mg kg-1. An exposure assessment showed that the intake of 2-EHA does not exceed the tolerable daily intake (TDI) for infants of 6-12 months of age except one occurrence when taking the worst-case food consumption data available and the highest level of contamination of the survey. In the other cases, the levels of 2-EHA are at 13-fold below the TDI.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 139 van 153 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland