Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 5 van 7 gevonden artikelen
 
 
  Influence of Temperature and pH on Growth and Toxin Production from Spores of Clostridium botulinum
 
 
Titel: Influence of Temperature and pH on Growth and Toxin Production from Spores of Clostridium botulinum
Auteur: Lalitha, K. V.
Gopakumar, K.
Verschenen in: Journal of aquatic food product technology
Paginering: Jaargang 14 (2005) nr. 2 pagina's 39-50
Jaar: 2005-07-15
Inhoud: This study was undertaken to determine the influence of temperature and pH on growth and time to toxicity of spores of Clostridium botulinum types isolated from tropical fish. Anaerobic meat medium with varying temperatures (4-30°C) and pH values (4.5 to 7.0) were used and toxicity was tested by mouse bioassay. An increase in lag phase was noticed by lowering the growth temperature from 30°C to 4°C and the pH from 7.0 to 4.6. The probability of toxin production increased with storage time, but decreased as either the pH or storage temperature and pH (combined stress) was decreased. The results indicated the effect of pH in controlling toxin production by C. botulinum spores in refrigerated foods with pH 5.0 or < 5.0.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 5 van 7 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland