Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 2 van 12 gevonden artikelen
 
 
  Desalted Cod Spoilage Flora Inhibition by Citric Acid and Potassium Sorbate Combination
 
 
Titel: Desalted Cod Spoilage Flora Inhibition by Citric Acid and Potassium Sorbate Combination
Auteur: Pedro, Sonia
Batista, Irineu
Nunes, M. Leonor
Bernardo, M. Fernando
Verschenen in: Journal of aquatic food product technology
Paginering: Jaargang 13 (2004) nr. 3 pagina's 25-37
Jaar: 2004-11-08
Inhoud: Desalted cod spoilage isolates were tested in culture broth for growth inhibition by citric acid and potassium sorbate. Preservative effect was also evaluated in refrigeratedcod juice and desalted cod spiked with Shewanella putrefaciens and Pseudomonas fluorescens orputida. Combination of 0.15% citric acid and 0.1% potassium sorbate inhibited growth of approximately 60% of isolates, including the former two strains. Total inhibition was observed for S. putrefaciens and partial inhibition was noticed for P. fluorescens or putida, in both treated juice and desalted cod. Preservatives delayed growth of halotolerant bacteria in cod. Citric acid plus potassium sorbate addition lowered the pH to extend desalted cod shelf life.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 2 van 12 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland