Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 5 van 22 gevonden artikelen
 
 
  Emulsification of Vegetable Oils using a Blend of Nonionic Surfactants for Cosmetic Applications
 
 
Titel: Emulsification of Vegetable Oils using a Blend of Nonionic Surfactants for Cosmetic Applications
Auteur: Rahate, Amar Ramesh
Nagarkar, Jayashree M.
Verschenen in: Journal of dispersion science and technology
Paginering: Jaargang 28 (2007) nr. 7 pagina's 1077-1080
Jaar: 2007-09
Inhoud: Sunflower oil and sesame oil contain fairly high percentage of tocopherols and tocotrienols. These oils were emulsified by using a combination of non-ionic surface-active agents viz. Span-80 and Tween-20 surfactants to get cosmetic emulsions. Stability of the emulsions was enhanced by using natural polymer additives. The effect of various parameters such as pH, oil content, emulsifier content, HLB of blend of emulsifier concentration of additives and temperature on the stability of cosmetic emulsion was studied. These emulsions are “skin compatible” being stable at neutral pH. Xanthan gum was found to be the most effective additive as compared to the other natural polymers. The emulsions showed a “pseudoplastic” flow behavior.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 5 van 22 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland