Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 11 van 17 gevonden artikelen
 
 
  OAT LIPIDS - INTERACTION WITH WATER AND CHARACTERIZATION OF AQUEOUS PHASES
 
 
Titel: OAT LIPIDS - INTERACTION WITH WATER AND CHARACTERIZATION OF AQUEOUS PHASES
Auteur: Jayasinghe, G.
Larsson, K.
Miezis, Y.
Sivik, B.
Verschenen in: Journal of dispersion science and technology
Paginering: Jaargang 12 (1991) nr. 5-6 pagina's 443-451
Jaar: 1991
Inhoud: The physical properties of oat lipids have been investigated in order to understand their functional significance during processing. This work concerns one oat variety with a high lipid content and another with low content. The lipids were characterized chemically, and phase equilibria with water were studied by supercritical carbon dioxide fractionation into polar and non-polar components. Structures of the phases were identified by X-ray diffraction. The lamellar liquid-crystalline phase has a dominating existence range in the phase diagrams, and in this respect oat lipids are different than other cereal lipids.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 11 van 17 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland