Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 92 van 189 gevonden artikelen
 
 
  MINOR SURFACE-ACTIVE LIPIDS OF OLIVE OIL AND VISCOELASTICITY OF PROTEIN FILMS AT THE OLIVE OIL-WATER INTERFACE
 
 
Titel: MINOR SURFACE-ACTIVE LIPIDS OF OLIVE OIL AND VISCOELASTICITY OF PROTEIN FILMS AT THE OLIVE OIL-WATER INTERFACE
Auteur: Kiosseoglou, V.
Verschenen in: Journal of dispersion science and technology
Paginering: Jaargang 13 (1992) nr. 2 pagina's 135-144
Jaar: 1992-04-01
Inhoud: The influence of the minor surface-active lipids of olive oil on the viscoelastic parameters of bovine serum albumin, sodium caseinate and egg yolk films, formed following adsorption at the olive oil-protein solution interface, was studied. All the parameters substantialy decreased in the case of bovine serum albumin when surface-active lipids were removed from the olive oil while the absence of these components resulted in purely viscous films in the cases of sodium caseinate and egg yolk. Protein film viscoelasticity is probably influenced by olive oil surface-active lipids as a result of their interactions with adsorbed and unfolded protein molecules at the oil-protein solution interface.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 92 van 189 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland