Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 137 van 189 gevonden artikelen
 
 
  SOY AND MEAT PROTEINS AS FOOD EMULSION STABILISERS. 3. THE INFLUENCE OF SOY AND MEAT PROTEIN FRACTIONS ON OIL-WATER INTERFACIAL TENSION.
 
 
Titel: SOY AND MEAT PROTEINS AS FOOD EMULSION STABILISERS. 3. THE INFLUENCE OF SOY AND MEAT PROTEIN FRACTIONS ON OIL-WATER INTERFACIAL TENSION.
Auteur: Rivas, H. J.
Sherman, P.
Verschenen in: Journal of dispersion science and technology
Paginering: Jaargang 5 (1984) nr. 2 pagina's 143-158
Jaar: 1984
Inhoud: Interfacial tension measurements at an oil-water interface determined as a function of pH and NaCl indicate that the adsorption of 7S, IIS and acid precipitated (APSP) soy protein fractions, and water (WSMP) and salt soluble (SSMP) meat protein fractions, are time dependent and are greatly influenced by molecular configuration. The interfacial tension decreases more rapidly, and its equilibrium value is lower, with increasing compactness of the molecules. The nonglobular SSMP fraction exhibited the fastest rate of interfacial tension reduction and the lowest equilibrium value, with WSMP next in order. Soy protein fractions were less effective, with the 7S fraction exerting a greater influence than the IIS fraction or APSP.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 137 van 189 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland