Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 123 van 189 gevonden artikelen
 
 
  RELATIONS BETWEEN ANTIOXIDANT EFFECT OF α-TOCOPHEROL AND EMULSION STRUCTURE
 
 
Titel: RELATIONS BETWEEN ANTIOXIDANT EFFECT OF α-TOCOPHEROL AND EMULSION STRUCTURE
Auteur: Ruben, C.
Larsson, K.
Verschenen in: Journal of dispersion science and technology
Paginering: Jaargang 6 (1985) nr. 2 pagina's 213-221
Jaar: 1985
Inhoud: A lipid oxidation analysis of lecithin based oil-in-water emulsions shows that the antioxidant effect of α-tocopherol solubilized in multilayers of lecithin outside the oil is much higher than the antioxidant effect of the same amount of α-tocopherol solved in the soybean oil. When α-tocopherol is located in the lecithin membranes, the antioxidative effect increases with the antioxidant concentration up to a concentration of about 0.02% (w/w). Higher α-tocopherol levels decrease the protection towards lipid oxidation until a plateau is reached at a level of about 0.09% (w/w) α-tocopherol (calculated on the amount of emulsion). All emulsions studied contain 5% oil, 1% lecithin and 94% (w/w) water.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 123 van 189 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland