Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 114 van 189 gevonden artikelen
 
 
  PHYSICAL STRUCTURE AND PHASE PROPERTIES OF AQUEOUS SYSTEMS OF LIPIDS FROM RYE AND TRITICALE IN RELATION TO WHEAT LIPIDS
 
 
Titel: PHYSICAL STRUCTURE AND PHASE PROPERTIES OF AQUEOUS SYSTEMS OF LIPIDS FROM RYE AND TRITICALE IN RELATION TO WHEAT LIPIDS
Auteur: Carlson, T.L.-G.
Larsson, K.
Miezis, Y.
Verschenen in: Journal of dispersion science and technology
Paginering: Jaargang 1 (1980) nr. 2 pagina's 197-208
Jaar: 1980
Inhoud: In connection with studies of technical functionality of lipids in cereals, the aqueous systems of lipids from rye and tri-ticale flour are described and compared to different wheat culti-vars. Rye lipids give a lamellar liquid-crystalline phase with very small ordered regions, and this phase is continuously changed into an L2-phase with increasing water content. Triticale lipids exhibit phase equilibria in between lipids of wheat and of rye. Evidence is given for a significant role of the lamellar liquid--crystalline phase with regard to technical functionality when the cereal flour is worked in water to give a dough.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 114 van 189 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland