Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 11 van 15 gevonden artikelen
 
 
  Structural features of a pectic polysaccharide from mulberry leaves
 
 
Titel: Structural features of a pectic polysaccharide from mulberry leaves
Auteur: Xia, Wei
Liu, Shu-Qi
Zhang, Wen-Qing
Luo, Guo-An
Verschenen in: Journal of Asian natural products research
Paginering: Jaargang 10 (2008) nr. 9 pagina's 857-865
Jaar: 2008-09
Inhoud: A pectic polysaccharide SDA was obtained from the boiling water extract of mulberry leaves. It consisted of rhamnose, arabinose, xylose, glucose, galactose, and galacturonic acid units in the molar ratio of 5:4:1:2:6:38. Its molecular weight was determined to be 1.5 × 104 by high-performance gel filtration chromatography. A combination of linkage analysis, partial acid hydrolysis, ESIMS, 1H-NMR, and 13C-NMR spectral analyses revealed its structural features. It was found that SDA possessed an α-(1 → 4)-galacturonan backbone with some insertions of (1 → 2) Rha residues, with the side chains attached to the O-3 or O-2 position of GalA residues, or the O-4 position of 1,2-linked Rha residues. The side chains contained branched (1 → 5) linked arabinan, branched (1 → 3) linked rhamman, linear (1 → 4) linked xylan, linear (1 → 4) linked glucan, and linear (1 → 2) linked galactan. SDA was a new acidic polysaccharide isolated from mulberry leaves for the first time.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 11 van 15 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland