Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 12 van 66 gevonden artikelen
 
 
  Choice of Cereal Raw Materials and Suitable Combinations of Additives for Sensory Quality Improvement of Pastry
 
 
Titel: Choice of Cereal Raw Materials and Suitable Combinations of Additives for Sensory Quality Improvement of Pastry
Auteur: Hozova, Bernadetta
Dodok, Ladislav
Oleksakova, Jana
Moravcikova, Petra
Verschenen in: International journal of food properties
Paginering: Jaargang 9 (2006) nr. 4 pagina's 897-906
Jaar: 2006
Inhoud: Effect of selected additives and their combinations on the sensory quality of final cereal products prepared from the mixture of flours (wheat T 650, rye T 930, and spelt) and from wheat flour T 512 was studied. The following sensory parameters were considered: shape (cambering); crust (color, thickness, hardness); crust/crumb (odor, taste); crumb (elasticity, porosity, color, hardness (resistance to bite); adhesiveness (to palate at longer chewing). It was found that sensory parameters increased after the application of the selected combinations of improving additive substances (ascorbic acid, enzymes and emulsifiers) and concentration of the enzyme preparation Lipopan 50 BG had a positive effect on sensory parameters and on the reduction of the applied amount of emulsifiers in the final product.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 12 van 66 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland