Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 91 van 165 gevonden artikelen
 
 
  Microorganisms baroinactivation of germinated mung bean (green gram) seeds
 
 
Titel: Microorganisms baroinactivation of germinated mung bean (green gram) seeds
Auteur: Kadlec, P.
Dostalova, J.
Culkova, J.
Houska, M.
Strohalm, J.
Verschenen in: High pressure research
Paginering: Jaargang 27 (2007) nr. 1 pagina's 133-138
Jaar: 2007-03
Inhoud: It is possible to describe the pressure degradation of microorganisms as being analogous to thermal inactivation. Equation for baroinactivation is derived from thermal death time (TDT) model Dp = Dpref 10(pref-p)/zp, where Dpref is decimal reduction time at the reference pressure (min), pref is the reference pressure (MPa), zp is the pressure increase (MPa) required to reduce the Dp value by a factor of 10. This method was used for the calculation of baroinactivation model parameters of the total number of microorganisms of pressurized germinated mung bean (green gram) seeds (Vigna radiata (L.) Wilczek). Microbial contamination of germinated mung bean (green gram) seeds can be effectively decreased by treatment at a high pressure of 400 MPa, time of pressurization 5 min.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 91 van 165 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland