Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 12 van 171 gevonden artikelen
 
 
  Biotechnological production of D- or L-amino acids from 5-monosubstituted hydantoins
 
 
Titel: Biotechnological production of D- or L-amino acids from 5-monosubstituted hydantoins
Auteur: Syldatk, C.
Wagner, F.
Verschenen in: Food biotechnology
Paginering: Jaargang 4 (1990) nr. 1 pagina's 87-95
Jaar: 1990
Inhoud: The great advantage of producing optically pure D- or L-amino acids from D,L-5-monosubstituted hydantoins by bioconversion is the fact that most of the substrates already racemize under reaction conditions and are totally converted to the optically pure amino acids. Three enzymes were shown to be involved in the production of L-tryptophan from D,L-5-indolylmethylhydantoin in Arthrobacter spec. DSM 3747 after growth in a medium containing the chemically synthesized D.L-5-indolyl-3-N-methlylhydantoin as effective inducer. Besides a hydantoinase and a N-carbamoyl-L-amino acid amidohydrolase, a 5-indolylmethylhydantoin racemase was found and could be separated from the former enzymes by liquid-liquid extraction and gel filtration.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 12 van 171 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland