Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 165 van 180 gevonden artikelen
 
 
  THE DEHYDRATION OF GARLIC. 1.DESORPTION ISOTHERMS AND MODELLING OF DRYING KINETICS
 
 
Titel: THE DEHYDRATION OF GARLIC. 1.DESORPTION ISOTHERMS AND MODELLING OF DRYING KINETICS
Auteur: Vazquez, G.
Chenlo, F.
Moreira, R.
Costoyas, A.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 17 (1999) nr. 6 pagina's 1095-1108
Jaar: 1999
Inhoud: Desorption isotherms for 1 mm thick garlic slices were determined at between 25 and 50°C and satisfactorily fitted with the G.A.B. equation. The kinetics of drying of slices of thickness 1.5 - 5.0 mm were determined at between 40 and 60°C using an air flow rate of 2.5 m-s-, and the conditions affording a high-quality product m the shortest time were identified. After establishing how the effective diffusion coefficient of the garlic slices varied with their moisture content during drying, a diffusional model accounting for these variations was developed and satisfactorily fitted to the experimental kinetic data.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 165 van 180 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland