Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 132 van 180 gevonden artikelen
 
 
  PREDICTING THE SORPTION BEHAVIOUR OF GARLIC SLICES
 
 
Titel: PREDICTING THE SORPTION BEHAVIOUR OF GARLIC SLICES
Auteur: Madamba, P. S.
Driscoll, R. H.
Buckle, K. A.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 11 (1993) nr. 6 pagina's 1443-1458
Jaar: 1993
Inhoud: Moisture desorption properties of fresh garlic (cv. Early Californian) were investigated at 20 °C to 7O° C and relative humidities ranging from 11% to 85% using the gravimetric static method. The slices were allowed to equilibrate in a constant humidity environment (hygrostats) maintained by salt solutions. The effect of temperature and relative humidity on thc equilibrium moisture content was highly significant (P < 0.0001). Four models available in the literature, namely the Chung-Pfost, modified Halsey, modified Henderson and the Guggenheim-Anderson-de Boer (GAB) were evaluated (the correlation coefficient, F-ratio and plots of residuals) to deterinhe the best fit for the experimental data. On the basis of the F-test, The modifled Henderson model was found adequate and the GAB model superior for characterising the sorption behaviour of garlic slices in the temperature and water activity range investigated.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 132 van 180 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland