Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 17 van 32 gevonden artikelen
 
 
  KINETICS ON COLOR CHANGES DURING DRYING OF SOME FRUITS AND VEGETABLES
 
 
Titel: KINETICS ON COLOR CHANGES DURING DRYING OF SOME FRUITS AND VEGETABLES
Auteur: Krokida, M.K.
Tsami, E.
Maroulis, Z.B.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 16 (1998) nr. 3-5 pagina's 667-685
Jaar: 1998
Inhoud: The effect of drying conditions on color changes of apple, banana, carrot and potato during conventional and vacuum drying was investigated. The Hunder color scale parameters redness, yellowness and lightness were used to estimate color changes during vacuum and conventional drying at 50, 70 and 90°C. Air humidity during conventional drying was regulated at 15, 30 and 40%. Air temperature and humidity affected redness and yellowness, but not lightness. A first order kinetic model was fitted to experimental data adequately for both redness and yellowness. The rate of color deterioration was found to increase as temperature increased and air humidity decreased, for both drying methods and all the examined materials.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 17 van 32 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland