Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 66 van 262 gevonden artikelen
 
 
  Desorption Isotherms for Stone Fruit
 
 
Titel: Desorption Isotherms for Stone Fruit
Auteur: Phomkong, W.
Srzednicki, G.
Driscoll, R. H.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 24 (2006) nr. 2 pagina's 201-210
Jaar: 2006-03-01
Inhoud: The desorption isotherms of peach, plum, and nectarine were obtained using the gravimetric method. The experimental data were fitted with Chung-Pfost, Oswin, and GAB models using nonlinear regression. The coefficient of determination, analysis of variation, distribution of residuals, and mean relative deviation were measured to determine the validity of each model. Of the models tested, the five-parameter GAB model was found to give the best representation of the data. The isothermal data were also used to calculate the energy required for evaporation from the product surface, by means of Othmer plots, resulting in a moisture-dependent equation for the heat of desorption.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 66 van 262 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland