Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 190 van 262 gevonden artikelen
 
 
  Problems Associated With Spray Drying Of Sugar-Rice Foods
 
 
Titel: Problems Associated With Spray Drying Of Sugar-Rice Foods
Auteur: Bhandari, Bhesh R.
Datta, Nivedita
Howes, Tony
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 15 (1997) nr. 2 pagina's 671-684
Jaar: 1997
Inhoud: Stickiness is a major reason that limits the spray drying of various sugar-rich food products.Higher hygrmopicity of amorphous powder, increase in solubility of sugars with temperature, and lower melting point and glass transition temperature, contribute to the aickiness problem. So far, the glass transition temperature has been widely accepted as a ben indicator for stickiness. There are various manawm that have been applied to spray dry such product. Some of them are the addition of drying aids, modilication of drier design and use of mild drying temperature conditions. This review paper highlights the major research works that deal with the stickiness property of sugar-rich foods.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 190 van 262 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland