Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 168 van 262 gevonden artikelen
 
 
  Microbial Inactivation during Superheated Steam Drying of Fish Meal
 
 
Titel: Microbial Inactivation during Superheated Steam Drying of Fish Meal
Auteur: Nygaard, Halvor
Hostmark, Oistein
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 26 (2008) nr. 2 pagina's 222-230
Jaar: 2008-02
Inhoud: Microbial inactivation during superheated steam drying (SSD) of fish meal was investigated in a pilot scale fluidized bed dryer. The exposure times required for 90% reduction in population (D-values) of the surrogate organisms Clostridium sporogenes (spores) and Escherichia coli at 300°C were 0.33 and < 0.10 min, respectively. Corresponding D-values obtained during hot air drying at the same temperature were 54 and 1.12 min. D-value for spores of the thermophile Geobacillus stearothermophilus during SSD was 3.54 min, compared to 228 min in boiling water. The results achieved with surrogate organisms indicate that the target pathogens will be efficiently inactivated by short time SSD.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 168 van 262 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland