Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 151 van 262 gevonden artikelen
 
 
  Influence of Osmoconcentration, Continuous High-Frequency Ultrasound and Dehydration on Properties and Microstructure of Rabbiteye Blueberries
 
 
Titel: Influence of Osmoconcentration, Continuous High-Frequency Ultrasound and Dehydration on Properties and Microstructure of Rabbiteye Blueberries
Auteur: Stojanovic, J.
Silva, J. L.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 24 (2006) nr. 2 pagina's 165-171
Jaar: 2006-03-01
Inhoud: Rabbiteye blueberries were osmoconcentrated for 12 h, and for 3 h with and without continuous high-frequency ultrasound (CHFU) and then air dehydrated (70°C, 10 h). Osmoconcentration increased solids gain, moisture loss, soluble solids, and bulk density. Long osmoconcentration for 12 h can be reduced with CHFU with similar results. Scanning electron microscopy (SEM) micrographs indicated that berries without pretreatment suffered the highest degree of tissue collapse. They also had the highest rehydration ratio and may be ideal for use in breakfast cereals. Osmoconcentrated berries may be used as snack food or in cereal bars due to high bulk density and low rehydration ratio.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 151 van 262 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland