Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige   
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 73 van 73 gevonden artikelen
 
 
  VISCOSITY OF BIOMATERIALS
 
 
Titel: VISCOSITY OF BIOMATERIALS
Auteur: De Ke, D.
Turcotte, G.
Verschenen in: Chemical engineering communications
Paginering: Jaargang 6 (1980) nr. 4-5 pagina's 273-282
Jaar: 1980
Inhoud: Viscosity data for honey, corn oil, mayonnaise, yogourt, blood and banana puree have been analyzed using two Theological models: the Herschel-Bulkley model and a proposed model. The proposed model contains three parameters: a yield stress, a parameter having the units of time and a parameter having the units of viscosity. The model parameters were obtained by non-linear regression and the proposed model was shown to compare favorably with the Herschel-Bulkley equation. An Arrhenius-type of correlation could be verified between the viscosity of banana puree and the inverse of the temperature. Also, the time parameter (t1) of the proposed model could be correlated with the temperature and the parameter η1. It is asserted that the proposed model should replace advantageously the commonly used Casson expression.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 73 van 73 gevonden artikelen
 
<< vorige   
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland