Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 54 van 73 gevonden artikelen
 
 
  REVERSE OSMOSIS CONCENTRATION OF FLAVOR COMPONENTS IN APPLE JUICE-AND GRAPE JUICE-WATERS
 
 
Titel: REVERSE OSMOSIS CONCENTRATION OF FLAVOR COMPONENTS IN APPLE JUICE-AND GRAPE JUICE-WATERS
Auteur: Baxter, A.G.
Bednas, M.E.
Matsuura, T.
Sourirajan, S.
Verschenen in: Chemical engineering communications
Paginering: Jaargang 4 (1980) nr. 4-5 pagina's 471-483
Jaar: 1980
Inhoud: Several flavor components including alcohols, aldehydes and esters were identified and quantitatively estimated, by gas chromatography, in membrane permeated apple juice- and grape juice-waters collected by reverse osmosis treatment of natural juices using cellulose acetate membranes. The flavor components present in the juice-waters so collected were then concentrated by reverse osmosis treatment of the latter at 5°C and 68.95 x 102 kPa gauge pressure (1000 psig) using aromatic polyamide membranes. It is shown that the concentrations of each flavor component in the concentrate and the permeate solutions obtained in the latter treatment are predictable from only a single set of experimental reverse osmosis data with a reference NaCl-H2O feed solution for each membrane. This prediction technique is described, and its utility in reverse osmosis process design is illustrated.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 54 van 73 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland