Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 18 van 20 gevonden artikelen
 
 
  Ultrasound technology for better beef price
 
 
Titel: Ultrasound technology for better beef price
Auteur: Rimal, Arbindra
Perkins, Tommy
Paschal, Joe C.
Verschenen in: Acta agriculturae Scandinavica. Section C, Food economics
Paginering: Jaargang 3 (2006) nr. 2 pagina's 99-104
Jaar: 2006-06-01
Inhoud: Sluggish growth in per capita consumption and a downward pressure on beef price at the farm level has required producers to raise cattle that precisely target the meat attributes desired by consumers. Coupled with the consumers' preference for beef with lean tissue and less external fat, the beef packing plants have used the dualistic grading system that emphasizes leanness and palatability; both important to carcass prices. Ultrasound technology can help farmers to produce a carcass with an optimal mix of attributes such as marbling and muscling, and external fat. The results of this study show a high level of accuracy of ultrasound technology in predicting carcass attributes. An estimated hedonic regression model shows that the carcass attributes are reflected on the implicit beef price. Ultrasound technology helps producers to produce carcass with the desired attributes and thus obtain a higher price.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 18 van 20 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland