Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
   volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 1 van 4 gevonden artikelen
 
 
  Astringency: Mechanisms and Perception
 
 
Titel: Astringency: Mechanisms and Perception
Auteur: Bajec, Martha R.
Pickering, Gary J.
Verschenen in: CRC critical reviews in food science and nutrition
Paginering: Jaargang 48 (2008) nr. 9 pagina's 858-875
Jaar: 2008-10
Inhoud: Astringency plays an important role in the sensory experience of many foods and beverages, ranging from wine to nuts. Given the recent trend toward fortifying consumables with astringent compounds and the evidence regarding the health benefits of some astringents, the mechanisms and perceptual characteristics of astringency warrant further discussion and investigation. This paper reviews the current state of the literature, including consideration of new methods for describing and measuring astringency, and provides an overview of research concerned with elucidating the physical, physiological, and psychological factors that underlie and mediate perception of this sensation.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 1 van 4 gevonden artikelen
 
   volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland